Still/Here, Griet Teck (2009)

alumni film

NL

Gefilmd op S16mm, 20 min., Nederlands gesproken met Engelse ondertitels

Geïnspireerd op een waargebeurd verhaal, vertelt ‘Still/Here’ het relaas van Michaël, een architect die een ernstig auto ongeluk overleeft. Na een bizarre bijna-dood-ervaring komt hij bij. Terwijl hij langzaam herstelt, worstelt hij met zichzelf om een plek te vinden in een wereld die hij niet meer begrijpt.

Met: Tibo Vandenborre, Abke Haring, Helena Debouver

Scenario, regie: Griet Teck
DOP: Jonathan Wannyn
Montage: Tom Denoyette
Sound design: Senjan Jansen
Productie: Paul Celis

Griet Teck woont en werkt in Gent. Haar films zijn vooral observerende documentaires waarin ze werkt met kleine, persoonlijke verhalen die gaan over een manier van kijken naar mensen en omgaan met kwetsbaarheid. Elke film is een zorgvuldig uitgepuurd en beeldend onderzoek dat vertrekt vanuit het cyclische, de dagelijkse rituelen die het leven vormgeven.

In 2014 realiseerde ze feel my love, een tedere, respectvolle en ook grappige documentaire over het leven van mensen met dementie in Huis Perrekes (Oosterlo), in 2019 Lassus, The Penitenial Psalms, een intiem portret van drie vrouwen in de penitentiaire instelling in Brugge, via muziek en teksten uit het Oude Testament.

www.grietteck.be

EN

Shot on S16mm, 20 min., Dutch spoken with English subtitles

Inspired by true events Still/Here tells the story of Michael, an architect who recovers from a serious car accident after a bizarre near-death experience. His relationship with Hannah gets under pressure because he is unable to share what he feels. As he slowly heals, he struggles to find a place in a world he no longer understands.

With: Tibo Vandenborre, Abke Haring, Helena Debouver

Written and directed by Griet Teck
DOP: Jonathan Wannyn
Editing: Tom Denoyette
Sound design: Senjan Jansen
Production: Paul Celis

Won: Best Narrative – Foreign Film, Lone Pine Short Film Festival 2011

Selected for: Lucerne Int’l Film Festival, CH 2011; Wildcard competition Leuven Kort, BE 2009; ‘Het Grote Ongeduld’, BE 2009.

www.grietteck.be